Origine

"20 jaar reizen en raids, heeft me een aantal van de mooiste landschappen van onze planeet laten ontdekken. Alles begon, mijn nachten werden doorgebracht aan boord van mijn 4x4, voorbereid en in bed genoeg voor kleine tochten gelegd, maar ongeschikt voor lange razzia's die ruimte in het voertuig nodig hebben om de autonomie te vergroten. In deze omstandigheden werd een buitenbedding noodzakelijk en werd een daktent onmisbaar. Ik kreeg de gelegenheid om om verschillende tenten van verschillende merken en types te gebruiken, hebben ze hun voordeel gehad in normale gebruikscondities, met een mild weer, maar niemand heeft dit kunnen verwerken zonder schade later gebruik en lange termijn (geribbeld spoor , kuilen, trillingen, enz ...). Te geloven dat hun ontwerpers ze nooit echt hebben getest, ondanks het gegeven beeld.

Vanuit deze reflectie was het noodzakelijk om vanaf het begin een daktent te ontwerpen voor de 4x4. Van daaruit werd het merk JAMES BAROUD geboren, wat tot op de dag van vandaag de internationale referentie is onder de stamgasten van raids en lange reizen. Wanneer men ver van alles is, in extreme klimatologische omstandigheden, is het essentieel om te kunnen vertrouwen op betrouwbare apparatuur. Al onze prototypen worden getest onder reële gebruiksomstandigheden.


Tony Partenio, co-fundateur de James Baroud

Esprit de la marque


Naast de ontwikkeling en voortdurende evolutie van zijn producten, heeft het merk James Baroud als zijn fundamenten de innovatie en de verbetering van het welzijn van zijn klanten.
Innovatie, welzijn en duurzaamheid. Dit zijn de belangrijkste richtlijnen van het merk. Onze grootste zorg is om de klant een eerste kwaliteitsproduct te sturen dat in de moeilijkste omstandigheden wordt getest.


"Na bijna 20 jaar te hebben doorgebracht, ontdekte ik enkele van de mooiste landschappen van onze planeet (...) Ik gebruikte verschillende tenten van verschillende merken en types, ze toonden zich in hun voordeel in omstandigheden van normaal gebruik, met een mild weer, maar niemand heeft het kunnen verwerken zonder schade later gebruik en lange termijn. Zo is het merk James Baroud geboren. "

Tony Partenio, co-fundateur de James Baroud

Devenir Distributeur James Baroud

James Baroud belgique cherche à étendre son réseau de distribution en Belgique (plusieurs région disponible), aux Pays-Bas et au Luxembourg.

Devenir distributeur James Baroud vos intéresse ? Contactez-nous !

Tente de toit James Baroud James Baroud Discovery James Baroud Space James Baroud Extreme James Baroud Evasion Grand Raid XXL rooftop rooftoptent daktent daktenten

Tenten James Baroud  zijn de ideale oplossing voor alle mensen die graag gaan naar avontuur, wandelen op verschillende dagen mountainbiken, speleologie, vissen weekend, 4 x 4 buiten de gebaande en alle andere activiteiten van de reizen is beoefenen in de natuur.

Zij hebben altijd een plek om te slapen terwijl het houden van voldoende opslagruimte in zijn voertuig voor een raid van enkele dagen in de woestijn zonder leveringen behoeften.

Deze vervoerbare schuilplaats op het dak van uw auto, bestelwagen,
off-road truck zijn bestudeerd om te weerstaan de slechtste omstandigheden u moet
gezicht in de meest afgelegen regio's (slecht weer, trillingen als gevolg van de hellingen, temperaturen,...).

De ontwerper van deze tenten wordt een fervent fan van de 4 x 4, haar geplande zomer product te weerstaan de slechtste omstandigheden, alle van de prototypes van de range zijn getest in reële omstandigheden: woestijnen, bergen, bossen,...

Nu, de Mark James Baker is erkend als de internationale benchmark met de stamgasten van de invallen, de stamgasten en korte reizen in het weekend in de natuur, alsook met de concurrerende merken.